De horeca zit in een lockdown, maar nadat het kabinet heeft besloten dat bezorgen wel mag, melden steeds meer restaurants zich aan bij Thuisbezorgd.nl.
Volledig scherm
PREMIUM
De horeca zit in een lockdown, maar nadat het kabinet heeft besloten dat bezorgen wel mag, melden steeds meer restaurants zich aan bij Thuisbezorgd.nl. © ANP

Eten bestellen in coronatijd: veel keus in Lelystad, weinig in Oldebroek (Hoe zit dat in jouw gemeente?)

Het kabinet versoepelde de coronaregels voor de horeca: bezorgen mag wel. Goed nieuws voor culinaire liefhebbers in Lelystad waar 37 procent van de eetgelegenheden bezorgt. Voor die in Oldebroek is het nieuws een druppel op een gloeiende kookplaats: slechts 4,3 procent bezorgt aan huis.

Dat blijkt uit cijfers die door Datlinq naar buiten zijn gebracht. Het databedrijf zocht uit dat ongeveer 35.500 eetgelegenheden in Nederland de tent plotseling moesten sluiten zondag vanwege het coronavirus en dat bijna een kwart daarvan bezorgt.

Die eetgelegenheden haalde dus opgelucht adem toen het kabinet besloot de regels te versoepelen.

Het aanbod van thuisbezorgers in deze regio, is echter niet voor iedere liefhebber een feestelijk alternatief voor potjes koken in quarantaine, blijkt uit onderstaand overzicht.

Oldebroek weinig keus

 Daaruit blijkt dat relatief veel eetgelegenheden in de gemeente Lelystad bezorgen (37 procent), maar dat het behelpen is in de gemeenten Oldebroek (4,3 procent), Hattem (7,7 procent) en Bronckhorst (7,8 procent).

De grotere steden in ons gebied schommelen rond 25%, al doet Apeldoorn het wat minder dan gemiddeld. Bekijk op onderstaande kaart hoe dat zit in jouw gemeente.