CDA-raadslid Brenda Berghorst uit Dronten biedt illegaal onderdak aan arbeidsmigranten, terwijl ze daar zelf vanuit de gemeenteraad pas regels voor heeft vastgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
CDA-raadslid Brenda Berghorst uit Dronten biedt illegaal onderdak aan arbeidsmigranten, terwijl ze daar zelf vanuit de gemeenteraad pas regels voor heeft vastgesteld. © Foto Freddy Schinkel

Expert oordeelt hard na rel rond arbeidsmigranten in schuur raadslid Dronten: ‘Ze kan niet aanblijven’

Kan boerin Brenda Berghorst (39) uit Dronten nog CDA-raadslid blijven nu ze is betrapt op het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in haar schuur? Voor integriteitsexpert John Bijl is het klip-en-klaar: ,,Het beste is dat ze haar raadslidmaatschap vaarwel zegt, dit kan niet door de beugel.” 

  1. Advocaten willen vrijspraak voor 'tbs-moord' Lelystad, verdachte zegt ‘sorry’ tegen nabestaanden

    Advocaten willen vrijspraak voor 'tbs-moord' Lelystad, verdachte zegt ‘sorry’ tegen nabestaan­den

    Michel B. en Jan van K. - die terechtstaan voor het doden van de 72-jarige ex-tbs’er Gerrit Thomassen in Lelystad – moeten volgens hun advocaten worden vrijgesproken van moord en doodslag. Hiervoor pleitten zij woensdag op de tweede zittingsdag in de rechtbank in Lelystad. Justitie eiste dinsdag celstraffen van 15 en 18 jaar en tbs met dwangverpleging tegen de verdachten voor het ombrengen en bestelen van het slachtoffer.