Volledig scherm
Het fietspad langs de Dronterweg tussen Dronten en Lelystad © Google Streetview

Fietsers laten sporen achter in gloednieuw fietspad, tienduizenden euro's schade

Een gloednieuw fietspad dat Dronten met Lelystad moet verbinden is voor tienduizenden euro's beschadigd. Fietsers en wandelaars hebben hun sporen achtergelaten in het nog niet uitgeharde beton. Dat schrijft de Telegraaf.

Ondanks dat het fietsers met hekken en linten lastig wordt gemaakt om het fietspad te gebruiken, hield dat twee fietsers niet tegen. De slingerende bandensporen van hun eerste meters op het fietspad zijn nog zichtbaar in het beton, net als het punt dat ze afstappen en te voet verder gaan. 

,,Je hebt het nu over vierhonderd meter nieuw beton”, zegt Annemarie Hadders van de provincie Flevoland tegen de Telegraaf. Om de schade te herstellen moet het beschadigde beton eruit worden gebroken en daarna opnieuw worden aangebracht. 

De verantwoordelijken verwacht Hadders niet te pakken. Daarom hoopt de provincie dat zij of getuigen zich melden. Waarom ze het hebben gedaan en waarom ze nog zolang op het fietspad hebben gelopen is Hadders niet helemaal duidelijk.

Om het fietspad toch zo snel mogelijk te kunnen gebruiken wordt het nu tijdelijk opgeknapt. Zodra de winter voorbij is zal de provincie met een aannemer gaan onderzoeken hoe snel er nieuw beton kan liggen. De verwachting is dat vanaf 13 december weer gefietst kan worden.