De scooterrijder kwam met enige hulp van de politie tot stilstand.
Volledig scherm
De scooterrijder kwam met enige hulp van de politie tot stilstand. © Politie Lelystad

Fikse boeteregen voor klemgereden scooterrijder in Lelystad: ‘Onhandig’

Een ritje op de scooter is een man in Lelystad vannacht duur komen te staan. Hij trok de aandacht van de politie toen hij zonder licht door het centrum reed. Een op het oog onschuldige overtreding. Tóch sloeg de man op de vlucht. Even later bleek hij daar wel zo zijn redenen voor te hebben.

 1. Gemeente koopt voor zeven ton boerderij voor Werelderfgoedcentrum Schokland, maar is de locatie geschikt?
  PREMIUM

  Gemeente koopt voor zeven ton boerderij voor Werelderf­goed­cen­trum Schokland, maar is de locatie geschikt?

  De plannen voor een werelderfgoedcentrum bij Schokland zijn er al jaren, maar er is nu een mogelijke locatie voor gevonden. De gemeente Noordoostpolder wil bijna zeven ton op tafel leggen om een boerderij bij het voormalige eiland in de Zuiderzee te kopen. Of het pand en erf met karakteristieke schuur echt geschikt zijn om er het bezoekerscentrum te maken, moet later blijken.
 2. Gemeenteraad Almere kan geen afvalinzamelingssysteem kiezen

  Gemeente­raad Almere kan geen afvalinza­me­lings­sys­teem kiezen

  De gemeenteraad van Almere slaagt er maar niet in om een knoop door te hakken over de toekomstige afvalinzameling in de stad. Het dossier lijkt te ingewikkeld voor de raadsleden om er vat op te krijgen. De discussie duurt al jaren en er zijn meerder onderzoeken gedaan. Toch blijft de raad zich afvragen wat de beste manier is van inzamelen. En hoeveel dat gaat kosten. Tijdens de politieke markt op donderdag kwamen er alleen maar vragen bij. Dat schrijft Omroep Flevoland.