Filiaalmanager treurt na verwoestende brand in bedrijf in Dronten: ‘Heel triest, geen woorden voor’

Een uitslaande brand heeft vannacht een bedrijfspand in Dronten volledig verwoest. Er was sprake van flinke rookontwikkeling en er werd met man en macht geprobeerd te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende gebouwen. In de vroege ochtend leek alles onder controle, maar tijdens het nablussen laaide het vuur toch weer op.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Haast met afschot in Oostvaardersplassen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversiteit’
  PREMIUM

  Haast met afschot in Oostvaar­ders­plas­sen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversi­teit’

  De provincie Flevoland en Staatsbosbeheer vrezen het ergste voor de Oostvaardersplassen als zij niet voor begin mei nog 700 edelherten mogen afschieten. ,,Want mocht de Raad van State daar een stokje voor steken, dan neemt het aantal herten deze zomer weer met honderden toe en moeten we volgend jaar nog meer herten afschieten’’, zei een raadsman van Flevoland vandaag tijdens een spoedzaak in Den Haag.
  Lelystad