Minister van Wonen Hugo de Jonge op bezoek in Lelystad. Op de achtergrond akkers die nu nog eigendom zijn van het Rijksvastgoedbedrijf. De komende jaren moeten hier duizenden huizen worden gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Wonen Hugo de Jonge op bezoek in Lelystad. Op de achtergrond akkers die nu nog eigendom zijn van het Rijksvastgoedbedrijf. De komende jaren moeten hier duizenden huizen worden gebouwd. © Freddy Schinkel

Flevoland groeit explosief, bijna verdubbeling van aantal huizen: ‘Hier is deze provincie voor bedoeld’

Flevoland wil 130.000 woningen bouwen, bijna een verdubbeling van het aantal huizen dat er nu staat. Woonminister Hugo de Jonge steunt de groeiambities, zei hij tijdens een bezoek. Gaat Flevoland haar belofte dan eindelijk inlossen? ,,Hier is de Zuiderzee ooit voor drooggelegd.”

0 reacties

  1. Haast met afschot in Oostvaardersplassen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversiteit’
    PREMIUM

    Haast met afschot in Oostvaar­ders­plas­sen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversi­teit’

    De provincie Flevoland en Staatsbosbeheer vrezen het ergste voor de Oostvaardersplassen als zij niet voor begin mei nog 700 edelherten mogen afschieten. ,,Want mocht de Raad van State daar een stokje voor steken, dan neemt het aantal herten deze zomer weer met honderden toe en moeten we volgend jaar nog meer herten afschieten’’, zei een raadsman van Flevoland vandaag tijdens een spoedzaak in Den Haag.
    Lelystad