Volledig scherm
Station Lelystad © Google Street View

Gedeputeerde Staten Flevoland willen niet dat Lelylijn ten koste gaat van openbaar vervoer in provincie

Een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Groningen mag niet ten koste gaan van het huidig aantal treinen dat stopt op stations in Flevoland. Dat schrijven de Gedeputeerde Staten in een brief aan de Provinciale Staten, dat meldt Omroep Flevoland.

NS en ProRail hebben onderzoek gedaan naar een snellere verbinding tussen Amsterdam en het Noorden, de zogenoemde Lelylijn. Uit dat rapport blijkt dat het mogelijk is om via bestaand spoor de reistijd met een half uur te verkorten. Om dat te bereiken moeten er wel verschillende stations over worden geslagen. 

In het rapport gaan de auteurs daarom uit van maximaal één stop in Almere of helemaal geen stop in Flevoland. Voor de Gedeputeerde Staten is dat een ongewenste optie. Al helemaal als dit ten koste gaat van het aantal treinen dat nu in Flevoland stopt. 

Voordat er verdere stappen worden ondernomen worden de uitkomsten van het rapport nog verder onderzocht. Dat onderzoek waarbij de Provincie Flevoland betrokken is, zal in de eerste helft van dit jaar uitgevoerd worden.