Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Gemeente Almere vergoedt opknapbeurt complex tennisvereniging

De gemeente Almere is bereid om de kosten die tennisvereniging Het Nieuwe Land moet maken om langer in Almere Stad te blijven te vergoeden. Dat meldt Omroep Flevoland.

Het bedrag dat de club krijgt is zo'n 150.000 euro dat gebruikt gaat worden voor het vervangen van de gravelbanen en het opknappen van het clubhuis. 

De tennisvereniging wil verhuizen naar Almere Poort, maar dan moet er eerst een overname kandidaat gevonden worden. Er zijn plannen voor de bouw van een supermarkt met woningen erboven op het terrein, maar dat moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Dat gebeurt in de eerste helft 2020. 

Zodra er een deal is en de tennisvereniging kan worden uitgekocht dan worden de kosten voor het onderhoud aanvullend vergoed. 

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.