Herman Russchen ligt al 8,5 jaar in de clinch met de gemeente over de vergunning en mogelijke schade voor omwonenden. Daardoor kan hij geen mensen in kamers in de kerk opvangen. Op de foto Herman Russchen met zijn vrouw Arenda.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Russchen ligt al 8,5 jaar in de clinch met de gemeente over de vergunning en mogelijke schade voor omwonenden. Daardoor kan hij geen mensen in kamers in de kerk opvangen. Op de foto Herman Russchen met zijn vrouw Arenda. © Freddy Schinkel

Gemeente helpt noodopvang in oude kerk in Bant niet uit de brand: ‘Zeer teleurstellend’

De gemeente Noordoostpolder steekt een herberg voor mensen in nood in de voormalige gereformeerde kerk in Bant niet de helpende hand toe. 

  1. Haast met afschot in Oostvaardersplassen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversiteit’
    PREMIUM

    Haast met afschot in Oostvaar­ders­plas­sen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversi­teit’

    De provincie Flevoland en Staatsbosbeheer vrezen het ergste voor de Oostvaardersplassen als zij niet voor begin mei nog 700 edelherten mogen afschieten. ,,Want mocht de Raad van State daar een stokje voor steken, dan neemt het aantal herten deze zomer weer met honderden toe en moeten we volgend jaar nog meer herten afschieten’’, zei een raadsman van Flevoland vandaag tijdens een spoedzaak in Den Haag.
    Lelystad