Volledig scherm
Vis à Vis in Almere Poort © Google Streetview

Gemeenteraad geeft groen licht aan behoud theatergezelschap Vis à Vis in Almere Poort

De Almeerse gemeenteraad staat met een grote meerderheid achter het voorstel om theatergezelschap Vis à Vis voor altijd in Almere Poort te houden. Dat meldt Almere Deze Week.

Met de keuze neemt de raad het verlies van 19 tot 22 miljoen euro aan inkomsten voor lief. Dat zou, zo had de raad laten berekenen, namelijk de opbrengst zijn van grondexploitatie van het terrein van Vis à Vis aan de Muiderzandplaats. 

Dat bedrag werd door een aantal raadsleden in twijfel getrokken. Zowel de PVV als Leefbaar Almere zeiden dat het besluit de gemeente helemaal geen geld kost en geen gat slaat in de begroting. De VVD kwam met een motie waarin stond dat de geplande woningen die gebouwd zouden worden aan de Muiderzandplaats gewoon ergens anders gebouwd moeten worden. Dit voorstel kon op de goedkeuring van meerdere raadsleden rekenen. 

Wel moet de plek van Vis à Vis geluidwerend worden gemaakt, een project waarvoor 1,8 miljoen euro nodig is. Het college is bereid om met het theatergezelschap te praten over de verdeling van dit bedrag. Zakelijk Leider Klaartje Wierbos maakte donderdagduidelijk dat Vis à Vis het bedrag niet alleen kan betalen. 

Als het aan een aantal raadsleden ligt doet het college een grote bijdrage.