Onder meer de bedrijven Haverkamp Veendrick, Kemper en Salamons (rechts onder) komen in de verdrukking doordat Koopman (linksboven) uitbreidt naar rechts en de Franc daardoor deels verdwijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de bedrijven Haverkamp Veendrick, Kemper en Salamons (rechts onder) komen in de verdrukking doordat Koopman (linksboven) uitbreidt naar rechts en de Franc daardoor deels verdwijnt. © Foto Freddy Schinkel

Hoe de soap over de Franc in Emmeloord een doodlopende weg is geworden

Ondernemers op het bedrijventerrein De Munt in Emmeloord en gemeente Noordoostpolder staan ondanks meerdere gesprekken de afgelopen maanden nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Door uitbreiding van groothandelsbedrijf Koopman zijn ondernemers bang uit zicht te raken. Voor de gemeente is het een hoofdpijndossier. Hoe kon de uitbreiding van Koopman een doodlopende weg worden?

Wat is er precies aan de hand?

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.