Volledig scherm
Staatsloten © Staatsloterij

Hoofdprijs Staatsloterij van één miljoen euro valt in Emmeloord: wie is de gelukkige?

De hoofdprijs van de Staatsloterij is gevallen in Emmeloord. Het winnende lot met een waarde van één miljoen euro is gekocht bij Primera Kuipers aan de Lange Nering 50.

De winkel is vanochtend op de hoogte gebracht, maar de winnaar heeft zich nog niet gemeld. De winnaar krijgt het bedrag van 1.000.000 euro netto op zijn of haar rekening gestort.

Winnaars van grote geldprijzen worden uitgenodigd om langs te komen op het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij in Rijswijk. Daar kunnen ze advies krijgen over hoe ze om moeten gaan met het winnaar van het megabedrag.

Geld wegzetten bij bank

,,We adviseren bijvoorbeeld over of ze het überhaupt tegen iedereen moeten zeggen dat ze de prijs hebben gewonnen en zeggen hoe ze het geld het best kunnen wegzetten bij een bank. Ook is het goed om allen wensen op een rijtje te zetten”, zegt woordvoerder Eke Wolters van de loterij.

Staatsloterij maakt als de winnaar zich meldt de gegevens van die persoon niet bekend. Volgens de woordvoerder meldt de winnaar zich meestal binnen een paar dagen. 

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.