De aangehouden man is overgedragen aan de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) in Lelystad.
Volledig scherm
De aangehouden man is overgedragen aan de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) in Lelystad. © Google Streetview

In Lelystad ontsnapte gevangene (23) opgepakt in Den Haag

De 23-jarige veroordeelde man die vorige week ontsnapte tijdens zijn begeleid verlof in Lelystad, is gisteren aangehouden. Dat heeft de politie Midden-Nederland laten weten. De ontsnapte gevangene werd opgepakt in Den Haag.

Vorige week maandagmiddag was de man op begeleid verlof met twee begeleiders toen hij aan de Agorahof in Lelystad de benen nam. Het publiek werd via Burgernet opgeroepen naar de man uit te kijken, maar hem niet zelf te benaderen. Waarvoor hij vastzat, wilde de politie niet zeggen. ,,Hij zit niet voor natte sokken in die inrichting. Maar hij is geen psychopaat of iets in die orde”, zei de politie hier begin vorige week over.

Den Haag

Na een zoektocht van een week zit de voortvluchtige nu dus weer binnen. ,,Deze meneer is gisteren aangehouden in Den Haag”, zegt politiewoordvoerder Hans Meuleman. Over de omstandigheden rond de arrestatie wil de politie in verband met de privacy van de man niets kwijt, behalve dat de aanhouding rustig is verlopen. 

Het onderzoek naar de verblijfplaats van de man werd uitgevoerd door het Fugitive Active Search Team NL van de politie. Zij zijn gespecialiseerd in het opsporen van ontsnapte criminelen. De 23-jarige man is na zijn arrestatie teruggebracht naar de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) in Lelystad, waar hij nu weer vastzit.