Volledig scherm
Ineke Bakker. © Robin Hilberink

Ineke Bakker (VVD) neemt waar als burgemeester van Urk

Ineke Bakker, voormalig waarnemend burgemeester van Dronten, gaat tijdelijk aan de slag als burgemeester van de gemeente Urk. Dat is woensdagavond door de provincie Flevoland bekendgemaakt. Zij is de eerste vrouw die (waarnemend) burgemeester wordt van de gemeente Urk. 

Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft Bakker gevraagd om de vertrekkende Pieter van Maaren tijdelijk op te volgen. Van Maaren maakte eerder bekend te stoppen, hij vertrekt naar Zaltbommel in de provincie Gelderland. Daar wordt hij 19 september geïnstalleerd.

Eerste VVD'er

Bakker heeft woensdagavond kennis gemaakt met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Urk. Het is de bedoeling dat zij eveneens op 19 september wordt geïnstalleerd. Bakker is ook de eerste VVD’er die de ambtsketen in de gemeente Urk mag dragen. Bakker (1954) was van 2016 tot begin 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Dinkelland, in de provincie Overijssel. Hierna volgde het waarnemerschap in de gemeente Dronten. Tussen 2011 en 2015 was ze gedeputeerde in de provincie Overijssel.

Volledig scherm
Ineke Bakker. © Alphons Weierink