Ieta Berghuis (rechts), docent-onderzoeker aan de NHL Stenden Hogeschool, heeft een boek geschreven met portretten van zorgmedewerkers. Alie van der Veen (links) werd geportretteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ieta Berghuis (rechts), docent-onderzoeker aan de NHL Stenden Hogeschool, heeft een boek geschreven met portretten van zorgmedewerkers. Alie van der Veen (links) werd geportretteerd. © Foto Freddy Schinkel

Jubileumboek Zorggroep Oude en Nieuwe land als ode aan zorg: ‘Zo hard nodig’

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is 75 jaar actief in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland. Ieta Berghuis, onderzoeker aan de NHL Stenden Hogeschool, schreef om dit te vieren een boek met portretten van twaalf zorgmedewerkers. Een PR-boek voor de zorg en niet voor de organisatie. ,,Want juist voor de zorg is die hard nodig.”

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'