Petra van Kampen staat met kleding op de markt van Urk. Deze gemeente expirimenteert hoe bestellen en afhalen veilig kan bij kooplieden met non-food.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra van Kampen staat met kleding op de markt van Urk. Deze gemeente expirimenteert hoe bestellen en afhalen veilig kan bij kooplieden met non-food. © Freddy Schinkel

Kledingverkopers terug op markt van Urk (en daar niet alleen): ‘Kijken, kopen, maar volgende week ophalen’

Kooplieden zonder verse producten mogen niet op de weekmarkt komen. Maar deze strakke regel knelt. Zeker nu hun collega's met een winkel open zijn voor bestellen en afhalen. Dus gaan steeds meer gemeenten soepeler met de regels om. Kooplieden zijn blij dat zij het voorbeeld van Urk volgen. 

 1. Vanaf de achterbank de sfeer proeven van een nieuwe school: in de 'drive thru’ in Dronten kan het
  PREMIUM

  Vanaf de achterbank de sfeer proeven van een nieuwe school: in de 'drive thru’ in Dronten kan het

  Hoe interesseer je toekomstige studenten in coronatijd voor je opleiding? Veel scholen en universiteiten zetten tijdens de pandemie in op online voorlichting en virtuele open dagen. Zo niet Hogeschool Aeres in Dronten; de afdeling ‘Farms’ (het praktijkgedeelte van de school) organiseerde vandaag een ‘drive thru’ om toekomstige leerlingen toch in het echt, via een autoraampje, te kunnen ontvangen.
 1. Negen verdachten opgepakt bij grote drugsactie in Den Haag
  Play

  Negen verdachten opgepakt bij grote drugsactie in Den Haag

 2. VS stopt tijdelijk met Janssen-vaccin: 'Bijwerking komt niet vaak voor'
  Play

  VS stopt tijdelijk met Jans­sen-vac­cin: 'Bijwerking komt niet vaak voor'