Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Koerier bedreigd met mes en overvallen in Almere

Een 16-jarige koerier uit Almere is door drie jongens overvallen. De koerier moest onder bedreiging van een groot mes zijn draadloze oordopjes en telefoon afgeven. Nadat hij dit had gedaan renden de overvallers snel weg. 

De overval gebeurde vlak nadat het slachtoffer een bestelling had afgeleverd. Op de Cézannestraat, ter hoogte van het skatepark, werd hij tegengehouden door een jongen. De koerier stopte met fietsen in de veronderstelling dat de jongen hem iets wilde vragen. Al snel komen er nog twee jongens op hem af, die hem bedreigen en hem dwingen zijn telefoon en oordopjes af te geven.  Daarna renden de daders weg in de richting van het Matissepad. 

Het gaat om een kleine mollige jongen van 1.60 meter lang en tussen de 14 en de 17 jaar oud. De jongen heeft een licht getinte huidskleur en zwart kort haar. Hij droeg een grijze winterjas.

De tweede verdachte werd ook tussen de 14 en 17 jaar oud geschat, maar leek ouder dan de eerste verdachte. Hij was tussen de 1.80 en 1.90 meter lang en heeft een donker getinte huidskleur. Deze verdachte droeg een donkere winterjas en was in bezit van het mes. 

Van de derde verdachte kon de politie geen signalement maken.