Als het aan minister Sander Dekker ligt wordt het Justitieel Complex in Lelystad de opvolger van de zwaar beveiligde rechtbank 'de Bunker’ in Amsterdam Osdorp.
Volledig scherm
Als het aan minister Sander Dekker ligt wordt het Justitieel Complex in Lelystad de opvolger van de zwaar beveiligde rechtbank 'de Bunker’ in Amsterdam Osdorp. © Maarten van de Biezen

Lelystad krijgt prominente plek in strijd tegen zwaarste criminelen met extra beveiligde rechtbank

Lelystad krijgt een prominente plek in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. In de polderstad komt een extra beveiligde rechtbank om de zwaarste criminelen te berechten en cellen waar zij langere tijd kunnen overnachten. Die knoop heeft minister Sander Dekker doorgehakt. 

  1. Groningers zijn het meeste geld kwijt aan energie, ook hoge kosten in Friesland en Drenthe

    Groningers zijn het meeste geld kwijt aan energie, ook hoge kosten in Friesland en Drenthe

    Inwoners van Groningen zijn gemiddeld het meeste van hun inkomen kwijt aan de energierekening. Dat komt naar voren uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Groningers zijn in doorsnee krap een kwart van hun inkomen (23,6 procent) kwijt aan de energienota. Ook inwoners van andere noordelijke provincies zijn relatief gezien duur uit. De rekening voor Flevolanders valt het laagste uit.