De Lelystadse Riana ging onverwacht met 32 mille naar huis.
Volledig scherm
De Lelystadse Riana ging onverwacht met 32 mille naar huis. © Jurgen Jacob Lodder

Lelystadse Riana wint 32 mille in tv-show BankGiro Miljonairs

De 32-jarige Riana uit Lelystad tijdens de eerste aflevering van de tv-show BankGiro Miljonairs onverwacht een van de prijswinnaars. Ze wilde gewoon ‘vanuit het publiek meekrijgen hoe een opname eruit ziet’, maar belandde op de stoel tegenover presentator Robert ten Brink en ging met 32.000 euro de deur uit.

„Dit ging helemaal niet volgens plan. Ik wilde eigenlijk niet eens op televisie komen, maar nu heb ik de hoofdrol. Ongelofelijk! Ik kan nog steeds niet geloven dat dit mij is overkomen: ik heb gewoon mijn leeftijd plus drie nullen gewonnen!” zei ze na afloop van de opnamen, die al enige tijd geleden plaatsvonden.

Nieuwe auto

Inmiddels heeft Riana van het geld een nieuwe auto gekocht en met haar vriend een reis geboekt naar Brazilië. „Mijn 2020 is nu al geweldig”, zegt ze.

Tijdens BankGiro Miljonairs nemen verschillende kandidaten plaats tegenover Robert ten Brink. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de vragen worden wel steeds moeilijker. Tussentijds stoppen mag en dan krijgt de deelnemer het laatst gewonnen bedrag mee naar huis.