Het uitkopen van boeren door Lelystad Airport, zorgt voor veel verontwaardiging bij onze lezers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitkopen van boeren door Lelystad Airport, zorgt voor veel verontwaardiging bij onze lezers. © ANP

Lezers over uitkopen van boeren door Lelystad Airport: ‘Hoe gek kun je zijn?’

LezersreactiesHet voornemen van Schiphol Group om stikstofrechten van boeren op te kopen, valt niet in goede aarde bij onze lezers. De eigenaar van Lelystad Airport wil met het uitkopen van boeren een natuurvergunning krijgen om vakantievluchten te kunnen uitvoeren op het omstreden vliegveld.

2 reacties

  • Fabian Bos

    2 maanden geleden
    Ik ben niet voor of tegen. Schiphol zoekt naar mogelijkheden om uit te breiden, die ruimte hebben zij hard nodig. Als dit een legaal "geitenpaadje" is, dan doen ze dus feitelijk niets verkeerd. Misschien is het probleem ook niet zozeer de acties van de Schiphol-groep of de boeren maar het stikstof-beleid. Daar begin ik steeds meer van te denken dat dat Nederland extreem beperkt in wat er kan/ mag en dat we er zolang dat in stand blijft ook nooit uit gaan komen.
  • Theo van Overbeek

    2 maanden geleden
    Zoals bij veel onderwerpen in deze tijd is de staat volledig de weg kwijt. Het is een schande dat de boeren weg moeten om de vliegtuigen te kunnen laten doorvliegen. Handel in stikstofrechten zou volledig verboden moeten worden, het slaat nergens op, het is alleen maar een verkapte handel om zaken naar de hand te zetten. Als het stikstof verhaal werkelijk zo ernstig is zou men juist het vliegverkeer moet beperken en dat zou ook nog goed zijn voor de fijnstofuitstoot.