Volledig scherm
Snackbar de Botter in Lelystad. © Google Streetview

Man (23) opgepakt voor gewapende overval op snackbar in Lelystad, drie daders voortvluchtig

De politie heeft een 23-jarige man uit Lelystad aangehouden voor de overval op een snackbar in de stad gisteravond. Naar drie andere verdachten van de gewapende overval wordt nog gezocht. 

Het incident vond dinsdagavond rond 21:45 uur plaats in een snackbar aan de Botter in Lelystad. Vier personen kwamen de cafetaria binnengelopen en bedreigden de aanwezige medewerker met wapens. Er werd een onbekend geldbedrag gestolen, waarna de daders op de vlucht sloegen. 

Maskers

Na de overval werd via Burgernet een oproep gedaan om naar de verdachten uit te kijken. Het ging om vier jongens van met een geschatte leeftijd van tussen de 16 en 18 jaar oud. Tijdens hun actie waren zij allemaal donker gekleed. Twee van hen droegen een wit masker. Een verdachte kon vrij snel na de overval door de politie worden aangehouden, laat een woordvoerder van de politie Midden-Nederland weten. Dit gaat om de man van 23. Hij zit vast en wordt verhoord. 

Ondanks de melding via Burgernet leverde de zoektocht naar de andere drie verdachten niks op. Zij zijn nog voortvluchtig. De politie roept getuigen van de overval op zich te melden, bijvoorbeeld omdat zij op het moment van het incident in de snackbar aanwezig waren. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden van het viertal overvallers.