Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man onder dwang in auto meegenomen in Lelystad, politie houdt rekening met ontvoering

In Lelystad is woensdagavond een man onder dwang meegenomen in een auto. De politie spreekt van een ‘mogelijke ontvoering‘ en is op zoek naar getuigen. 

Het is niet bekend of de man inmiddels weer terecht is. De politie wil dat ‘uit onderzoeksbelang‘ niet zeggen.

De man parkeerde rond 21.45 uur zijn auto in de straat Hofstede toen hij benaderd werd door twee mannen. Die trokken hem mee in een auto en reden met hem weg. De man die bij de ontvoerde man was belde meteen de politie.

Buurtonderzoek

De recherche zoekt getuigen en mensen die meer weten over het incident. Vanmorgen is al buurtonderzoek verricht in het hofje. Een vader en zoon die in de buurt wonen vertellen dat ze niets vreemds hebben gehoord, behalve dan dat rond het genoemde tijdstip een auto hard wegreed. Volgens hen is het een rustig buurtje. Wel is het bij een van de woningen waar sinds een jaar nieuwe mensen wonen, vaak een af- en aanrijden van auto's met buitenlandse kentekens. 

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.