Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man slachtoffer geworden van babbeltruc door nepagenten

Een 66-jarige man is woensdag in Dronten slachtoffer geworden van een babbeltruc, waarbij twee mannen de rol van agent speelden. 

Rond 21.00 uur kwamen de nepagenten aan de deur bij de man aan Het Dagwerk. Ze vertelden het slachtoffer dat ze bezig waren met een buurtonderzoek en vroegen of ze bij de man naar binnen mochten. 

Het slachtoffer was totaal overrompeld en deed alles wat de mannen hem vroegen. Die een tijd later het huis verlieten met twee telefoons en de bankpas van het slachtoffer. Even later bleek dat de spaarrekening en de lopende rekening van de man helemaal leeg waren. 

Het gaat om twee mannen met een Noord-Afrikaans Uiterlijk. Verdachte nummer 1 heeft een fors postuur, is ongeveer 1,75 meter lang en ongeveer 35 jaar oud. Hij heeft kort, donker, steil haar en een baardje. Ook droeg hij een spijkerbroek en een t-shirt dat door de gele strepen en en rangonderscheidingstekens lijkt op politiekleding.Ook droeg hij een donker nylon jack.

De tweede verdachte heeft een tenger postuur, is 1,75 meter lang en heeft donker sluik haar met in het midden een scheiding. hij droeg een donkere spijkerbroek. Wie iets gezien heeft wordt gevraagd zich bij de politie te melden.