ISG Arcus, een van de drie middelbare scholen die onder de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad vallen.
Volledig scherm
ISG Arcus, een van de drie middelbare scholen die onder de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad vallen. © Google Street View

Middelbare scholen in Lelystad krijgen volop handgel aangeboden: ‘Goede hoop dat we genoeg hebben’

De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) krijgt van alle kanten handgel en andere hygiënemiddelen aangeboden. ,,Ik heb goede hoop dat er genoeg is als er weer leerlingen naar school gaan’’, zegt woordvoerder Rhody Matthijs. 

De stichting, waar drie middelbare scholen onder vallen, liet eerder aan deze krant weten dat er een tekort is aan geschikte hygiënische middelen. Het is een van de redenen waarom niet alle leerlingen tot de zomer les op school kunnen krijgen. Leerlingen die volgend jaar examen doen, een leerachterstand hebben of om andere redenen extra begeleiding nodig hebben, krijgen vanaf juni in elk geval wél les op school.

Pompjes

Naar aanleiding van het artikel hebben veel leveranciers zich gemeld, zegt Matthijs. ,,Dat is positieve bijvangst, al zijn niet alle aangeboden middelen bruikbaar. Zo bood een bedrijf een grote voorraad handzeep aan, maar hadden ze geen pompjes. Daar hebben we niks aan natuurlijk.’’ Toch heeft hij ‘goede hoop’ dat er vanaf juni genoeg handzeep en andere middelen beschikbaar zijn voor de drie scholen. 

Belangrijkste reden om een deel van de leerlingen niet op school te laten komen is de ‘beperking van 1,5 meter’, aldus Matthijs. ,,Negen leerlingen per lokaal. Meer passen er niet in. Daarom kunnen we niet iedereen les geven op school.’’ De VO-raad heeft daar moeite mee. ,,Het is de bedoeling dat alle leerlingen fysiek naar school komen, met inachtneming natuurlijk van de beperkingen’’, zei een woordvoerder tegen deze krant. 

Quote

Er zijn ook scholen die helemaal geen onderwijs beiden tot de zomervakan­tie

Rhody Matthijs, Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad

Matthijs: ,,Er zijn ook scholen die helemaal geen onderwijs op school bieden tot de zomervakantie, wij kiezen ervoor om dat wel te doen. Juist voor de leerlingen die het nodig hebben.’’ Uit een enquête onder de leerlingen blijkt overigens dat het ‘overgrote deel’ tevreden is met het thuisonderwijs, zegt hij.