Volledig scherm
Stadhuis van Almere. © ANP XTRA

Mogelijk geen woonwijk op expoterrein Floriade

Er komst hoogstwaarschijnlijk geen vastgoed op het Floriadeterrein. Projectontwikkelaar Amvest en Floriade BV zijn namelijk niet tot een akkoord gekomen. Dat meldt Almere Deze Week.

Het plan was om vijf green embassies en 16 showcasewoningen op het evenemententerrein neer te zetten. Onduidelijk is wat de gevolgen voor de Floriade zijn. Beide partijen konden geen overeenstemming bereiken over de financiële kant van de zaak, bijvoorbeeld over hoeveel geld de Floriade BV moet betalen voor het gebruik van het vastgoed tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling. 

Binnenkort komt het college met een raadbrief over de ontstane situatie. Daarna al de raad zich buigen over de ontstane situatie. 

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.