Directeur Mascha Taminiau van Walibi in Biddinghuizen over het leiden van een pretpark in coronatijd: ,,Medewerkers hadden zorgen of ze konden blijven werken. Dat vond ik heel heftig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Mascha Taminiau van Walibi in Biddinghuizen over het leiden van een pretpark in coronatijd: ,,Medewerkers hadden zorgen of ze konden blijven werken. Dat vond ik heel heftig.” © Freddy Schinkel

Na twee heftige jaren snakken pretparken Walibi en Slagharen naar ouderwets seizoen, maar: ‘We blijven voorzichtig’

Lege parken, kelderende bezoekersaantallen en stagnerende inkomsten. Als pretparkdirecteuren Mascha Taminiau en Dave Storm de afgelopen twee jaar met een woord moeten omschrijven, kiezen ze voor heftig. Aan de vooravond van een bijna ouderwetse herfstvakantie kijken de directeuren van Walibi Holland en Slagharen terug en vooruit: ,,We zijn vindingrijker geworden.”

  1. Ergernis bij politiechef na massale inzet agenten op Urk: ‘Dit is niet normaal, natuurlijk’
    PREMIUM

    Ergernis bij politie­chef na massale inzet agenten op Urk: ‘Dit is niet normaal, natuurlijk’

    De hele zaterdagavond leek Urk wel een vesting: agenten zijn bekogeld met vuurwerk en er waren 16 aanhoudingen voor onder meer openlijke geweldpleging. Desondanks omschrijft de politie de avond als ‘relatief rustig’. Belangrijke oorzaak was volgens de autoriteiten de massale politie-inzet. ,,Dit is niet normaal natuurlijk. Deze inzet gaat ten koste van andere dingen”, zegt Tom Nauta, de teamchef van de politie in Dronten, Noordoostpolder en Urk.