Volledig scherm
PREMIUM
De parkeerplaats aan de Hofstede waar de mogelijke ontvoering plaatsvond. © Herre Stegenga

Ontvoering of niet, in dit hofje in Lelystad ‘is het al langer niet pluis’

Heeft er werkelijk een ontvoering plaatsgevonden in de Hofstede in Lelystad? Wijkbewoners zeggen dat het al langer niet pluis is in de bewuste woning. ,,Ik zou me er niet mee bemoeien’’. 

Volgens de politie is woensdagavond een man onder dwang meegenomen in de Hofstede. Twee mannen benaderden hem toen hij rond 21.45 uur zijn auto parkeerde, trokken hem in een andere wagen en reden weg. De metgezel van de man belde meteen de politie. Die heeft buurtonderzoek gedaan en bewoners daarbij gevraagd om camerabeelden. Of dat iets heeft opgeleverd, kan een woordvoerster vrijdag nog niet zeggen. ,,We zijn nog bezig met het onderzoek’’. 

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.