Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Onverlaat draait voorwielen los op basisschool, kinderen ten val

Een basisschool in Almere heeft in een alarmerende brief ouders gewaarschuwd voor een onverlaat die er een sport van maakt om voorwielen van kinderfietsen los te draaien op school. Hierdoor zijn al meerdere kinderen hard ten val gekomen. 

De school schrijft dat er bij de dependance aan de Uithof meerdere keren bevestigingsmoeren van wielen zijn losgedraaid. De school noemt het in de brief een ‘bizarre actie.’ Eentje waardoor in ieder geval al meerdere kinderen zijn gevallen omdat een wiel scheef kwam te staan of helemaal afscheid nam van de rest van de fiets.

De wijkagent wordt door de school op de hoogte gesteld en leerkrachten gaan met de kinderen over de losgedraaide moeren praten. Aan ouders vraagt de school om regelmatig te controleren of de voorwielen van de kinderfietsen nog goed vastzitten.  

Geen paniek

,,Sinds de zomervakantie zijn drie mensen gevallen, twee keer met een kinderfiets en een keer een fiets van een volwassene”, aldus een ASG-woordvoerder. ,,We hebben de wijkagent ingeschakeld en hopen natuurlijk dat het nu stopt.” Ze vraagt zich af of ook op andere plaatsen, andere scholen bijvoorbeeld, met fietsen is gerommeld.

De school heeft de ouders in een brief op de hoogte gebracht. ,,Iedereen reageerde rustig op dit toch wel bizarre nieuws. Er was geen paniekreactie.”

  1. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’