Volledig scherm
Parazwemmer Jesse Bruines van wedstrijdzwemvereniging Batavia Swim behaalde 5 medailles! © Batavia Swim

Parazwemmer Jesse (15) uit Lelystad pakt vijf medailles bij kampioenschap: ‘supertof’

Een succesvol weekend voor de parazwemmer Jesse Bruines (15) van wedstrijdzwemvereniging Batavia Swim uit Lelystad: tijdens het Nederlands Kampioenschap wedstrijdzwemmen voor junioren en jeugd (NJJK) wist hij liefst vijf medailles te behalen.

Op de onderdelen 50 meter vlinderslag én de 100 meter vrije slag mag hij zich nu Nederlands kampioen bij de paralympics noemen. Daarnaast haalde Bruines nog medailles op de 400 meter vrije slag, de 200 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag. Het evenement werd gehouden van 6 tot en met 8 december,  in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Motoriek

Eerder was Bruines uit Lelystad al Sporter van de Week van Sportservice Flevoland tijdens de maand van de aangepaste sporten. Doordat hij te vroeg werd geboren en twee kleine hersenbloedingen opliep, werden zijn fijne en grove motoriek beschadigd. Hij heeft Cerebrale Parese, waarbij de hersenen niet in staat zijn de juiste spanning aan de spieren door te geven. Daardoor werken ze onderling niet op een goede manier samen. 

,,Ik vind het supertof dat ik op het NJJK mocht staan, want dat is voor mij al een prestatie op zich’’, vertelt Bruines bescheiden. ,,Ik ben heel blij en trots dat ik Nederlands kampioen ben geworden. Dat had ik zelf nooit verwacht. Het komt natuurlijk ook door het vele trainen en het doorzettingsvermogen. En uiteraard ben ik mijn trainers super dankbaar. Zonder hen had ik de limieten voor dit toernooi nooit gehaald. Een ervaring om nooit te vergeten!’’

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.