Volledig scherm
Een man met bladblazer, foto ter illustratie © Shutterstock

Partij voor de Dieren wil dat gemeente Almere stopt met gebruik bladblazers

De Partij voor de Dieren in Almere heeft schrijftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het gebruik van bladblazers. Dat meldt Almere Deze Week.

De partij wil dat de gemeente stopt met het gebruik van bladblazers. In de brief schrijft de partij ,,Dergelijke vervuilende apparaten passen niet binnen het streven om een groene, duurzame en diervriendelijke stad te zijn.‘’

In de vragen aan het college wil de PvdD weten of het college weet wat voor ongezonde effecten bladblazers hebben op de luchtkwaliteit. ,,In Duitsland wordt het gebruik van bladblazers ten zeerste ontmoedigd vanwege de vervuilende effecten en in Vlaanderen is zelfs in ruim 300 gemeenten het gebruik van bladblazers verboden‘’, aldus de partij.

Ook wijst de partij op de geluidsoverlast die bladblazers veroorzaken en op het verstorende effect dat ze hebben op de cyclus van de natuur. De pvdD vraagt dan ook of het college wil stoppen met het inhuren en gebruiken van bladblazers in Almere. Of dit op zijn minst zoveel mogelijk wil beperken, bijvoorbeeld door bladblazers niet  te gebruiken op onverharde grond en gebruik te maken van elektronische bladblazers.