Volledig scherm
Bert van H. © Politie Noordoostpolder/Urk

Politie maakt tweede verdachte vuurwerkbom Urk bekend

De politie heeft zojuist de tweede verdachte van de vuurwerkbom op Urk bekend gemaakt. Het gaat om Bert van H., een 23-jarige inwoner van Urk. Van H. wordt sinds 17 december al gezocht. De politie gaf hem een ultimatum: hij moest zich voor vanochtend 9.00 uur melden. Aangezien hij dit niet heeft gedaan, maakt de politie nu zijn identiteit bekend. 

Van H. wordt verdacht van een aanlag met een vuurwerkbom. Bij een woning aan de Golfoploop werd zondagmorgen 3 november een explosief door de brievenbus geschoven. Het ging om een vuurwerkbom. Het explosief leidde tot enorme schade aan de woning, maar niemand raakte gewond. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

Ruim een maand later, op 17 december, heeft de politie een 28-jarige verdachte uit Urk aangehouden. De tweede verdachte is sinds die tijd ook al in beeld. Hij had zich voor vanochtend moeten melden, maar dat is niet gebeurd. Daarom heeft de politie nu de identiteit bekend gemaakt. 

Volledig scherm
Zo zag de woning aan de Golfoploop eruit na de vuurwerkbom. © Herre Stegenga

Verdachte

De 23-jarige Bert van H. heeft blauwe ogen, donkerblond haar en een opvallend litteken op zijn voorhoofd. De politie geeft aan dat zijn uiterlijk inmiddels wat kan afwijken, de mogelijkheid bestaat dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft. 

Volledig scherm
Bert van H. © Politie.nl