Volledig scherm
Een boot is maandagmiddag in brand gevlogen na een explosie op het water aan het strandje de Laakse Hoek. Wat er precies speelt is onbekend. © News United / Damian Ruitenga

Politie stopt onderzoek bootexplosie in Zeewolde: eigenaar meldt zich

De politie Flevoland stopt met het onderzoek rond de bootexplosie van maandagmiddag in Zeewolde. Vandaag werd een zoektocht naar de eigenaar op touw gezet. Volgens de politie heeft de eigenaar zichzelf vandaag gemeld en is er geen sprake van een misdrijf. 

De hulpdiensten rukten maandagmiddag met groot materieel uit naar de brand in het water van de Laakse Hoek. Er werd een grootscheepse zoekactie opgezet door de brandweer en politie, omdat het lange tijd onduidelijk was of er mensen aan boord waren op het moment van de explosie. Na de ontploffing brandde de boot uit en zonk die naar de bodem. Toen bleek dat er niemand bij de explosie aanwezig was, staakte de brandweer het onderzoek en droeg het over aan de politie. 

Dreggen

De politie ging dinsdagochtend verder met het onderzoek op locatie door middel van dreggen. Dreggen is het afzoeken van de zeebodem naar objecten die een gevaar voor schepen kunnen opleveren. Het onderzoek op locatie is inmiddels gestopt. De politie kan vooralsnog niets zeggen over de oorzaak van de explosie. 

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.