Volledig scherm
Het AZC in Dronten. © Foto Freddy Schinkel

Politie twee keer in actie op AZC in Dronten: twee personen opgepakt voor steekpartij en vechtpartij

Op het asielzoekerscentrum in Dronten hebben vannacht een steekpartij en een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt en werden tevens twee arrestaties verricht. Beide incidenten staan los van elkaar. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland.

De steekpartij vond rond middernacht plaats. Dit ging om een conflict tussen twee bewoners van 15 en 16 jaar. De jongen van 15 jaar werd door de 16-jarige medebewoner in zijn rug gestoken. Het slachtoffer is daarna naar het ziekenhuis gebracht en de politie heeft de jongen van 16 aangehouden. Hij zit nog vast en zal later vandaag worden verhoord. Wat de oorzaak was van het conflict wordt nog onderzocht.

Vechtpartij

Later die nacht moest de politie nog een keer naar het AZC aan de Vossemeerdijk voor opnieuw een incident. Dit keer ging het om een vechtpartij, die iets na 02.00 uur plaatsvond. Hier werd met een voorwerp geslagen, waarbij een man gewond raakte aan zijn hoofd. Hiervoor werd een 27-jarige verdachte aangehouden. Ook hier zal onderzoek worden gedaan naar de reden van het incident. 

Volgens de politie staan beide incidenten vannacht los van elkaar. ,,Je moet het AZC zien als een soort dorp, met allerlei woningen. Ook daar kunnen dit soort incidenten voorkomen", zo stelt de woordvoerder.