Volledig scherm
Een politieagent inspecteert hennep stekjes in een hennepkwekerij tijdens een politieactie, foto ter illustratie. © ANP XTRA

Politie vindt hennepkwekerij in Almere

De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij gevonden in een woning aan de Vanillestraat in Almere. 

De politie was de woning na tips op het spoor gekomen. Op de zolder van de woning vonden ze in totaal 484 hennepstekken, klaar om geplant te worden. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. 

De bewoner van de woning verzette zich hevig tijdens de aanhouding. Hij is inmiddels tijdelijk op vrije voeten. Zijn huisgenoot moet zich binnenkort op het bureau melden. De hennep is in beslag genomen en  wordt vernietigd. 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.