Volledig scherm
De plofkraak is gepleegd bij de pinautomaat van ABN AMRO, naast een vestiging van pizzaketen Domino's. © Robert Schoppen

Politie zoekt duo op scooter na verwoestende plofkraak naast Domino’s in Lelystad

De politie is op zoek naar twee daders van de plofkraak op een pinautomaat in Lelystad afgelopen nacht. De mannen zouden op een scooter zijn gevlucht. De kraak richtte enorme schade aan.

Bij de meldkamer van de politie kwam het bericht binnen dat er rond 04.10 uur in de nacht harde knallen klonken in de Weversstraat in Lelystad. Even later kwamen er ook meldingen binnen van getuigen die verdachte personen zagen lopen in diezelfde straat.

Gewaarschuwde agenten zagen even later dat er een plofkraak was gepleegd bij de pinautomaat van ABN AMRO, naast een vestiging van pizzaketen Domino's in winkelcentrum Lelycentre. De pui van het pand aan het Noorderwagenplein was zwaar beschadigd. 

Scooter

De recherche startte direct na de ontdekking een onderzoek om de daders te vinden. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de plofkraak. Mogelijk zijn er mensen die de daders hebben gezien voor, tijdens of na de plofkraak. Op dit moment is niet meer informatie bekend dan dat er twee daders in donkere kleding na de plofkraak op een scooter zijn gevlucht.

Veiligheid gebouw

De gemeente Lelystad onderzoekt de constructieve veiligheid van het getroffen gebouw. Boven de pinautomaat zit het Japanse restaurant Kanaya. Op Facebook is te lezen dat het restaurant ondanks de plofkraak vandaag gewoon open gaat. Wel kampte de eetgelegenheid enige tijd met een telefonische storing.

Volledig scherm
De plofkraak vond plaats bij een pinautomaat in een winkelcentrum in Lelystad. © Google Streetview