Eddy was er slecht aan toe toen de dierenambulance hem meenam
Volledig scherm
Eddy was er slecht aan toe toen de dierenambulance hem meenam © Facebook/ Politie Almere Stad-Haven

Politie zoekt eigenaar verwaarloosd hondje Eddy

De politie Almere Stad-Haven is op zoek naar het baasje van een hondje dat op 4 februari gevonden werd door de dierenambulance. Het beestje liep toen met zijn riem los op het schoolplein aan de Montiverdistraati. 

Van de eigenaar ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De hond heeft voorlopig de naam Eddy gekregen. Zijn echte naam is niet bekend, de chip in het dier is namelijk niet geregistreerd. 

Eddy is voorlopig opgevangen in Dierenasiel Almere waar hij alle nodige verzorging krijgt. En verzorging had hij hard nodig. Hij had namelijk lange nagels, hij stonk, zijn vacht was gedeeltelijk vervilt en zijn huid aangedaan. 

De politie is op zoek naar de eigenaar van Eddy omdat ze willen controleren of er nog andere dieren zijn die verzorging nodig hebben, daarna wordt besloten of hulpverlening wordt ingeschakeld of dat er een proces-verbaal wordt opgemaakt. 

Wie Eddy herkent kan de politie bellen. Het hondje zal voorlopig nog niet geadopteerd kunnen worden. Zodra Eddie weer helemaal gezond is zal hij op de site van het asiel worden geplaatst.