Foto ter illustratie. Beelden van een traditionele manifestatie tegen abortus in Utrecht in november 2019. De demonstratie was een initiatief van stichting Schreeuw om het Leven.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Beelden van een traditionele manifestatie tegen abortus in Utrecht in november 2019. De demonstratie was een initiatief van stichting Schreeuw om het Leven. © ANP

Rechter: ‘Stichting Schreeuw om Leven mag flyeren bij abortuskliniek Almere’

Stichting Schreeuw om Leven mag morgen en zaterdag flyeren bij de abortuskliniek in Almere. De rechtbank in Utrecht heeft dit bepaald nadat de Hilversumse stichting een rechtszaak had aangespannen tegen de gemeente Almere.

 1. Rust keert terug in geëvacueerde wijk in Lelystad maar ‘benzineachtige’ lucht uit het riool blijft mysterie
  PREMIUM

  Rust keert terug in geëvacueer­de wijk in Lelystad maar ‘benzine­ach­ti­ge’ lucht uit het riool blijft mysterie

  Her en der wapperen politielinten en twee mobiele toiletten van de brandweer worden opgehaald. Verder is er deze maandagochtend weinig meer te merken van de grootschalige evacuatie in het voorbije weekeinde van bewoners van de wijk Punter in Lelystad. Vanwege een vreemde benzineachtige lucht die vanuit het riool de huizen inkwam, werden zaterdag en zondag honderden bewoners geëvacueerd. Nog altijd is niet duidelijk wat de stankoverlast heeft veroorzaakt.
 1. Samenvatting persconferentie: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Samenvat­ting persconfe­ren­tie: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

 2. Reisbureau blij met nieuwe maatregelen: 'We zijn echt hard geraakt'
  Play

  Reisbureau blij met nieuwe maatrege­len: 'We zijn echt hard geraakt'