Drie zaterdag-avonden was het onrustig op Urk met vuurwerk en rellen. De vierde zaterdag-avond is er een burgerwacht (foto) ingesteld. Die kwam ook gisteren weer in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie zaterdag-avonden was het onrustig op Urk met vuurwerk en rellen. De vierde zaterdag-avond is er een burgerwacht (foto) ingesteld. Die kwam ook gisteren weer in actie. © Foto Freddy Schinkel

Rustige zaterdagavond op Urk, maar juich niet te vroeg: ‘We moeten alert blijven’

Een hele rustige zaterdagavond voor Urk. Er waren meer mensen van de ouderwacht op straat dan jongeren. ,,Er is ook nauwelijks vuurwerk afgestoken, dat zorgde voor rust’’, zegt gemeentewoordvoerder Nico Schipper. 

 1. Relinde Weil moest middenin de coronacrisis haar St Jansdal dichtgooien: ‘We schrokken ons rot van wat we zagen’
  PREMIUM

  Relinde Weil moest middenin de coronacri­sis haar St Jansdal dichtgooi­en: ‘We schrokken ons rot van wat we zagen’

  Het had het jaar van de waarheid moeten worden. Dit had het jaar moeten worden waarin ze aan Flevoland hadden kunnen laten zien dat ze er voor ze waren. Relinde Weil (52), is nu vier en een half jaar bestuurder en directeur van ziekenhuis St Jansdal. Ze moest eerst het failliete ziekenhuis MC Zuiderzee doorstarten en kreeg daarna ook nog twee zware coronagolven over zich heen. Het was een jaar van grote ups en diepe downs.
 1. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik: 'Gevoel van vrijheid'
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik: 'Gevoel van vrijheid'

 2. Veel regen op komst en mogelijk ook sneeuw
  Play

  Veel regen op komst en mogelijk ook sneeuw