Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Sociale Recherche ingeschakeld in onderzoek naar Inspiratie Inc.

Het college van b&w in Almere heeft de Sociale Recherche ingeschakeld om de stichting Inspiratie Inc. te onderzoeken. Dit vanwege vragen over de manier waarop de stichting subsidies voor de jeugdzorg en de WMO besteed. 

De gemeenteraad had voor de zomer al naar een onderzoek gevraagd. De gemeente heeft toen accountantskantoor Deloitte ingeschakeld om onderzoek te doen in naar Inspiratie Inc. dat leverde echter niets op. Deloitte maakte namelijk onvoldoende betrouwbare informatie buit. Daarom werd besloten de Sociale Recherche in te schakelen, die heeft namelijk mer subsidies. 

Naast het onderzoeken van de besteding van subsidiegeld onderzoekt de Sociale Recherche ook de kwaliteit van de zorg die Inspiratie Inc. levert. Reden is een melding van een onderaannemer die zich zorgen maakt. De aannemer heeft zich met die zorgen bij de gemeente Almere gemeld. 

De melding van de onderaannemer heeft er toe geleid dat een toezichthouder van de gemeente constateerde dat het bedrijf niet de vereiste kwaliteitscertificaten had. Ook waren er onvoldoende gekwalificeerde zorgverleners aanwezig. De contracten die de gemeente Almere had gesloten met Inspiratie Inc. zijn inmiddels opgezegd.