Volledig scherm
Het aanleggen van nieuw asfalt. © ANP

Spiekweg tussen Zeewolde en Nijkerk ruim een maand dicht door werkzaamheden

De provincie Flevoland voert van 9 september tot en met 18 oktober groot onderhoud uit aan de Spiekweg, de weg van Zeewolde naar Nijkerk. Tijdens de werkzaamheden is de weg dicht voor al het wegverkeer, vanaf de rotonde met de Nijkerkerweg tot de rotonde met de Horsterweg.

Het doorgaande verkeer tussen Zeewolde en Nijkerk kan omrijden via de N305 Gooiseweg en N301 Nijkerkerweg. Dit levert ongeveer 5 minuten extra reistijd op.

Ten oosten van de Spiekweg bevinden zich de scouting, campings en nog een aantal andere bedrijven. Zij kunnen gebruik maken van de route Horsterweg/Dasselaarweg of de route via de Erkemederweg en het Nulderpad. Staatsbosbeheer is tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de Groenewoudseweg (via Golflaan of Flediteweg). Landbouwverkeer in noordelijke richting kan gebruik maken van het Nijkerkerpad en de Flediteweg; in de zuidelijke richting zijn het Nijkerkerpad en de Erkemederweg beschikbaar. Het fietspad blijft tijdens de werkzaamheden geopend.

Bussen rijden andere route

De bushalte aan het Nulderpad (voor de buslijnen 142 en 160) vervalt tijdens de werkzaamheden. De halte krijgt een opknapbeurt en er wordt asfalt vervangen. De lijnen 142 en 160 rijden via de Nijkerkerweg en Gooiseweg rechtstreeks naar halte Zeewolde De Mast. Daarnaast wordt een taxi-pendelbus ingezet. De taxi-pendelbus rijdt op dezelfde tijden als de bus en biedt aansluiting op lijn 142 (beide richtingen) en er is ook een taxi-pendelbus van en naar het Slingerpad voor aansluiting op de reguliere bus van lijn 160.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.