Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Staatsbosbeheer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan: eerst paden vrij krijgen

Op veel plaatsen in het land zijn medewerkers van Staatsbosbeheer in de weer met zagen om paden vrij te krijgen. Zo ligt op de Veluwe volgens een woordvoerster van de dienst “op ieder bospad wel een boom om”. Ook in Flevoland, waar het volgens haar nog steeds hard waait, is behoorlijk wat omgegaan. Staatsbosbeheer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan, er wordt namelijk volop gezaagd. ,,Pak liever de heide, of duinen of uiterwaarden als je de natuur in wilt”, aldus de woordvoerster.

 1. KNMI heeft code rood voor storm Eunice opgeheven: code geel nog van kracht in meerdere provincies

  KNMI heeft code rood voor storm Eunice opgeheven: code geel nog van kracht in meerdere provincies

  Het weeralarm van het KNMI (code rood) dat vanwege storm Eunice nog gold voor Noord-Holland, Flevoland, Friesland, het IJsselmeer- en het Waddengebied is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.19 uur opgeheven. Inmiddels is code geel van kracht in Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, het IJsselmeer- en het Waddengebied, Flevoland, Groningen en Friesland. In de rest van Nederland gelden geen waarschuwingen meer.
 2. Haast met afschot in Oostvaardersplassen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversiteit’
  PREMIUM

  Haast met afschot in Oostvaar­ders­plas­sen van 700 edelherten: ‘Het gaat provincie niet om biodiversi­teit’

  De provincie Flevoland en Staatsbosbeheer vrezen het ergste voor de Oostvaardersplassen als zij niet voor begin mei nog 700 edelherten mogen afschieten. ,,Want mocht de Raad van State daar een stokje voor steken, dan neemt het aantal herten deze zomer weer met honderden toe en moeten we volgend jaar nog meer herten afschieten’’, zei een raadsman van Flevoland vandaag tijdens een spoedzaak in Den Haag.
  Lelystad