Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuw schiereiland moet Lelystad stranden geven - en vakantiehuisjes in de duinen. © Gemeente Lelystad

Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Belangrijkste nieuwe elementen in het plan, waar de stad al een paar jaar aan sleutelt, zijn de verdere ontwikkeling van het Bataviakwartier tot een ‘leisure’ centrum, een nieuw schiereiland met stranden en duinen langs de Houtribdijk en een centrum voor natuurbeleving grenzend aan de Oostvaardersplassen.

  1. Mensen die vuurwerkgooier Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die vuurwerk­gooi­er Bert van H. uit Urk onderdak bieden riskeren celstraf van halfjaar of dikke geldboete

    Mensen die de voortvluchtige Urker Bert van H. onderdak bieden tijdens zijn vlucht voor de politie zijn ook strafbaar. Dat benadrukt de politie, omdat zij vermoeden dat er mensen zijn die Van H. helpen zich te verschuilen. ,,Iemand moet weten waar hij is.” Mensen die voortvluchtige verdachten helpen zich te verstoppen, riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden of een flinke geldboete. Maar het OM zegt dit soort ‘helpers’ lang niet altijd te vervolgen.