De mysterieuze lucht die gisteren werd geroken door bewoners in Lelystad blijkt afkomstig te zijn van een benzine-achtige stof die is aangetroffen in het riool.
Volledig scherm
De mysterieuze lucht die gisteren werd geroken door bewoners in Lelystad blijkt afkomstig te zijn van een benzine-achtige stof die is aangetroffen in het riool. © Videostill

Straten in Lelystad opnieuw ontruimd na benzine-achtige stof in riool

UpdateTwee straten in Lelystad zijn vanmiddag opnieuw (deels) ontruimd. Een deel van de benzine-achtige stof die bewoners gisteren roken, is in het riool bij de straten Punter 32 en voor een deel bij Jol 24 terecht gekomen. De bewoners uit deze straten wordt gevraagd om naar vrienden en familie buiten de wijk te gaan. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.