Volledig scherm
Point Fumée in Almere © Google Streetview

Tabakszaak Point Fumée in Almere sluit na 33 jaar de deuren

Een van de oudste winkels van Almere sluit deze maand definitief de deuren. Tabkszaak Point Fumée houdt dan op te bestaan. Dat schrijft Almere Deze Week.

De eigenaren Jules en Astrid Otten gaan met pensioen. De winkel opende in 1986 de deur, hetzelfde jaar dat de provincie Flevoland werd opgericht. De winkel was de eerste jaren van het bestaan gevestigd in een noodkeet aan het Deventerpad, daarna verhuisde de tabakszaak naar de Zadelmakerstraat.  Momenteel zit de winkel in een pand aan het Stationsplein. 

Uiteindelijk hadden de Ottens vijf winkels, daarvan zijn er nu nog twee over. De andere winkel in Almere Buiten, gerund door de broer en schoonzus van Jules sluit eind december de deuren. De tabakszaak op het Stationsplein is op 30 november voor het laatst geopend. Een groots afscheid maken ze er niet van. 

Het echtpaar heeft al genoeg plannen voor de komende tijd. Zo willen ze met hun boot een tocht maken langs de Middellandse Zee.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.