Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Test- en vaccinatielocatie Almere eerder dicht vanwege harde wind

De test- en vaccinatielocatie in Almere gaat zondagmiddag eerder dicht vanwege de harde wind die wordt verwacht. De locatie in Almere bevindt zich in een tent en daarom is besloten om deze al om 16.30 uur te sluiten. 

  1. Staatsbosbeheer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan: eerst paden vrij krijgen

    Staatsbos­be­heer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan: eerst paden vrij krijgen

    Op veel plaatsen in het land zijn medewerkers van Staatsbosbeheer in de weer met zagen om paden vrij te krijgen. Zo ligt op de Veluwe volgens een woordvoerster van de dienst “op ieder bospad wel een boom om”. Ook in Flevoland, waar het volgens haar nog steeds hard waait, is behoorlijk wat omgegaan. Staatsbosbeheer adviseert mensen om even niet het bos in te gaan, er wordt namelijk volop gezaagd. ,,Pak liever de heide, of duinen of uiterwaarden als je de natuur in wilt”, aldus de woordvoerster.
  2. KNMI heeft code rood voor storm Eunice opgeheven: code geel nog van kracht in meerdere provincies

    KNMI heeft code rood voor storm Eunice opgeheven: code geel nog van kracht in meerdere provincies

    Het weeralarm van het KNMI (code rood) dat vanwege storm Eunice nog gold voor Noord-Holland, Flevoland, Friesland, het IJsselmeer- en het Waddengebied is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.19 uur opgeheven. Inmiddels is code geel van kracht in Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, het IJsselmeer- en het Waddengebied, Flevoland, Groningen en Friesland. In de rest van Nederland gelden geen waarschuwingen meer.