Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Twee identieke straatroven in Almere, verdachten gearresteerd

Donderdagavond zijn twee jongens in Almere afzonderlijk van elkaar slachtoffer geworden van een straatroof. Gelukkig voor hen kon de politie al snel twee verdachten aanhouden.  

Het eerste slachtoffer, een 15-jarige jongen, fietste rond 21.45 uur langs de Evenaar. Tijdens zijn rit naar huis werd hij plots ingehaald door twee jongens op een scooter, die hem de weg blokkeerden. Hierdoor moest de fietser vol op de rem. 

De verdachten vroegen de jongen hoe laat het was. Zodra de jongen zijn telefoon tevoorschijn had gehaald, zag hij dat de bestuurder van de scooter een hamer vast had. Hij gaf de jongen het bevel zijn telefoon en hoofdtelefoon af te geven. Het zouden ‘skere tijden zijn.’ Daarna verdween de scooter in de richting van de Regenboogbuurt. 

Het slachtoffer is naar huis gefietst en heeft daar de politie ingeschakeld. 

Tweede overval

Terwijl de politie bezig was met de opname van de eerste aangifte kwam er een vergelijkbare melding binnen. Een overval met hetzelfde modus operandi en signalement.  Deze keer was een 17-jarige jongen slachtoffer geworden en ook bij hem werd een telefoon gestolen. Deze overval vond plaats bij de bushalte Verzetswijk.

Agenten konden het duo aanhouden op de Evenaar. De twee verdachten van 17 en 18 jaar oud zijn aangenomen en naar het bureau gebracht voor verhoor.  Beide komen uit Amsterdam.