De harde kern van het Urker Coördinatie Platform Vermissing (CPV) voor de nieuwe mobiele post. Van links naar rechts: Wim Koster, Auke van Slooten en Jan Pieter de Boer.
Volledig scherm
PREMIUM
De harde kern van het Urker Coördinatie Platform Vermissing (CPV) voor de nieuwe mobiele post. Van links naar rechts: Wim Koster, Auke van Slooten en Jan Pieter de Boer. © Foto Freddy Schinkel

Urker Wim Koster zocht de hele nacht naar zijn omgebrachte stiefzoon, nu zoekt hij anderen

De telefoon staat altijd aan. Persoon vermist? De mannen van het CPV (Coördinatie Platform Vermissing) op Urk komen razendsnel in actie. Drijvende kracht is Wim Koster, stiefvader van de in 2009 vermoorde Dirk Post. Hij zocht de hele nacht naar Dirk, hij zoekt nu naar anderen. ,,Ik weet hoe het voelt als je kind weg is.’’

Waar is Dirk? Het is 17 november 2009, de avond is gevallen, en de 14-jarige stiefzoon van Wim Koster (44) is nog steeds niet thuis. Dirk moet oppassen bij zijn tante, maar is spoorloos. Koster en zijn vrouw Marian maken zich zorgen. Wegblijven zonder bericht, dat is niks voor Dirk. Ze lopen door de buurt, houden social media in de gaten (op dat moment alleen nog MSN en Hyves), maar de jongen meldt zich niet. Rond tien uur belt zijn vrouw de politie en trekt Koster zijn jas weer aan: hij gaat uitgebreider zoeken. Samen met zijn vrienden Auke van Slooten (40) en Jan Pieter de Boer (53). 

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.