Dianne van Rijn (16) uit Elspeet laat zich vanaf de achterbank bijpraten over de opleiding aan Aeres hogeschool in Dronten. De school organiseerde vandaag een drive-thru om toekomstige studenten sfeer te laten proeven op school.
Volledig scherm
PREMIUM
Dianne van Rijn (16) uit Elspeet laat zich vanaf de achterbank bijpraten over de opleiding aan Aeres hogeschool in Dronten. De school organiseerde vandaag een drive-thru om toekomstige studenten sfeer te laten proeven op school. © Foto Freddy Schinkel

Vanaf de achterbank de sfeer proeven van een nieuwe school: in de 'drive thru’ in Dronten kan het

Hoe interesseer je toekomstige studenten in coronatijd voor je opleiding? Veel scholen en universiteiten zetten tijdens de pandemie in op online voorlichting en virtuele open dagen. Zo niet Hogeschool Aeres in Dronten; de afdeling ‘Farms’ (het praktijkgedeelte van de school) organiseerde vandaag een ‘drive thru’ om toekomstige leerlingen toch in het echt, via een autoraampje, te kunnen ontvangen.

  1. Groningers zijn het meeste geld kwijt aan energie, ook hoge kosten in Friesland en Drenthe

    Groningers zijn het meeste geld kwijt aan energie, ook hoge kosten in Friesland en Drenthe

    Inwoners van Groningen zijn gemiddeld het meeste van hun inkomen kwijt aan de energierekening. Dat komt naar voren uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Groningers zijn in doorsnee krap een kwart van hun inkomen (23,6 procent) kwijt aan de energienota. Ook inwoners van andere noordelijke provincies zijn relatief gezien duur uit. De rekening voor Flevolanders valt het laagste uit.