Politie doet onderzoek bij de omgevingsdienst.
Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij de omgevingsdienst. © Nick den Boer

Verdacht pakketje in Lelystad blijkt loos alarm: dit zat erin

UpdateHet verdachte pakketje dat de politie in Lelystad heeft onderzocht bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek blijkt een toegangspas in een envelop te zijn. Dat heeft de politie Flevoland via Twitter bevestigd.

Aan het begin van de middag liet de politie weten dat er een verdacht pakketje was gevonden aan de Visarenddreef in Lelystad. Dit bleek bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek aan de Botter te zijn. Dit gebouw staat vlak achter het provinciehuis. 

De receptioniste van de Omgevingsdienst trof de aangetekende brief zonder afzender aan en vertrouwde het niet. Daarop werd navraag gedaan bij TNT Post, maar ook daar was niet direct duidelijk wie de envelop met afwijkende dikte verzonden had. ,,In gezamenlijk overleg is toen besloten de politie in te schakelen’’, legt Maurice Roelen, ploegleider van de BHV uit. 

Een lid van het team Explosievenverkenning (TEV) werd opgeroepen voor onderzoek. Uit voorzorg werd één verdieping van het pand van de Omgevingsdienst ontruimd.

Loos alarm

De politie liet meteen al weten het gevaar niet precies te kunnen inschatten. ,,We weten niet zeker hoe het zich gaat ontwikkelen. Het kan ook loos alarm zijn. Maar wij nemen alle zaken serieus en doen daar dus gewoon onderzoek naar.” 

Rond 13:15 uur liet de politie weten dat het inderdaad loos alarm was en dat het dus om een pas in een envelop ging. Het onderzoek is daarmee afgerond. De medewerkers die tijdelijk naar buiten moesten, konden daarna weer naar binnen.