Politie en ambulance op de plek in de Kempenaar waar net een steekpartij heeft plaatsgevonden.
Volledig scherm
Politie en ambulance op de plek in de Kempenaar waar net een steekpartij heeft plaatsgevonden. © AS Media

Verdachten steekpartijen Lelystad nog op de vlucht

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor twee steekpartijen zondagavond in Lelystad. Vlak na elkaar vonden er twee steekpartijen plaats, om 18.27 uur een bij de Kempenaar 13 en tien minuten later een bij de Kamp 34. De locaties liggen zo’n 4 kilometer uit elkaar.

Bij de incidenten raakten twee personen gewond. Hoe ernstig de verwondingen van de slachtoffers zijn, is niet bekend. 

,,We kunnen nog geen updates melden na gisteravond, er is nog niemand aangehouden’’, laat een woordvoerder van de politie Midden-Nederland weten. Via Twitter maakte de politie zondagavond bekend dat bij de steekpartij bij de Kempenaar mogelijk drie minderjarige verdachten betrokken zijn.

De politie gaat ervan uit dat het om twee losstaande incidenten gaat, die toevallig vrijwel tegelijkertijd plaatsvonden. 

Vorige week woensdag vond er ook een steekpartij plaats waarbij twee jongens van 15 jaar gewond raakten. Daarvoor wist de politie drie 15-jarige verdachten aan te houden. 

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.